top of page
  • Writer's pictureTomi Lamminsalo

Miksi lähdin unelmatyöstäni?

Updated: Aug 31, 2023


Olin viime viikolla viimeistä päivää unelmatyössäni Sofigatella. Päätös lähteä Sofigatelta oli eräs haastavimpia päätöksiä, mitä olen tehnyt työelämässä. Pitäisikö jatkaa parhaalla työnantajalla unelmatyössä vai lähteä jahtaamaan pidemmän aikavälin unelmaa?


Sofigatella aloitin työskentelyn noin 2 vuotta sitten ja matkani siellä on ollut värikäs, riittävän haastava, mielenkiintoinen ja opettava. Sain tehdä töitä erityisesti erilaisten keskitettyjen palveluntarjoajien parissa. Alueella työskentely oli erityisen kiinnostavaa, koska siellä pääsimme tekemisiin kaikista haastavampien vaatimusten kanssa ja niiden ratkominen oli erittäin mielenkiintoista ja opettavaa. Toimimme lähes aina liiketoiminnan kanssa, jolloin pääsimme myös tekemään rohkeita ja visionäärisiä toteutuksia. Voin varauksetta suositella Sofigatea ja erityisesti teknologiapuolta, jossa tein itse töitä ServiceNow:n parissa mahtavien kollegoiden ja tiimiläisten kanssa. Elisa Nieminen osaa antaa lisätietoja alueesta, jossa työskentelin. Syy lähtemiseen maailman innovatiivisimman päämiehen luota ja unelmatyön taakse jättämiseen oli oman yrityksen perustaminen.


Seuraavaksi lähden luotsaamaan Triaria uusille vesille. Keskitymme käytännönläheiseen toimintamallien toimeenpanoon moderneilla menetelmillä. Ydin on Kokonaisketterä toimintamalli, joka tarjoaa meidän näkemyksemme parhaasta toimintamallista strategian toteuttamisesta tiimitason tekemiseen. Firman ytimessä on sen osaajat, joita seuraavaksi lähdetään etsimään.


Triarista lähdemme rakentamaan yritystä kolmen muun ammattilaisen kanssa (Henri Frilund, Olli Pietikäinen ja Teemu Toivonen) ja samalla kotipesää alan rautaisimmille osaajille. Tarkoituksena on kerätä timanttista osaamista, tarjota tilaisuus ratkoa haastavia liiketoiminta ongelmia ottamalla käyttöön Kokonaisketterän toimintamallin mukaista fiksumpaa tapaa toimia Suomen johtavien yritysten parissa. Rautaisesta ammattitaidosta on tietenkin tarkoitus tarjota asianmukainen kompensaatio.

Linkin takaa löytyy esimerkki Triarin käsialasta.


Samaan aikaan harmitti sanoa jäähyväiset niin monelle ihmiselle, joiden kanssa olen pitänyt työskentelystä ja oppinut itse paljon. Toisaalta samaan aikaan olen mielettömän innostunut uusista haasteista, mahdollisuudesta rakentaa oma yhteisö, luoda uutta ja siirtyä seuraavalle vaikeustasolle tekemisessä. Jo nyt parin ensimmäisen päivän aikana on tullut paljon uusia oppeja, oivalluksia ja päässyt ratkomaan asiakkaiden kanssa mielenkiintoisia liiketoiminnan haasteita.


Kohti uusia seikkailuja ja kiipeämään seuraavan vuoren huippua kohden!

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page