top of page
  • Writer's pictureTomi Lamminsalo

Triarilla parasta on oppiminen ja yhteisö.Oppimisen voisi omalla kohdalla jakaa kolmeen avainkohtaan:
  1. Triarin rakentaminen yhteisönä ja yrityksenä on ollut itselleni opettavainen matka, mikä on vasta alussa. Oppeja piisaa kaikilta eri Triarin osa-alueilta, mikä oli itselleni suurin syy lähteä rakentamaan Triaria.

  2. Oppiminen vertaisilta kollegoilta triariperjantaisin, kun pääsee tekemään huippuosaajien kanssa töitä. Vaikka onkin tehnyt paljon erilaisia projekteja, hankkeita ja toiminut pääarkkitehtinä, silti tulee koko ajan tilaisuuksia oppia muilta, kun muistaa pitää silmät ja korvat auki ja nöyrän asenteen.

  3. Oppiminen asiakkaalla liiketoimintahaasteiden, tavoitteiden ja erilaisten ympäristöjen kautta. Olen saanut olla monen eri yrityksen apuna mielenkiintoisten liiketoimintalähtöisten hankkeiden ja projektien veturina. Konsulttina se, että ympäristö vaihtuu aina asiakastoimeksiantojen välillä, tarjoaa tilaisuuden soveltaa muualta opittua. Myös usein pääsee nopeasti vauhtiin uudenkinlaisissa ympäristöissä tämän rikkauden kautta.

Yhteisöstä voisi kirjottaa pitkänkin tarinan, mutta jaan sen myös kolmeen avainkohtaan:
  1. Triariyhteisössä on aito luottamuksen ilmapiiri, mikä mahdollistaa välillä hektisessäkin arjessa pikaisen verkoston jossa on helppo pyytää apua ja saada tukea muilta. Esimerkiksi Slack-kanavan käyttö arjessa tarjoaa nopean tuen, mihin kaikki kynnelle kykenevät vastaavat tuntien tai viimeistään päivän sisällä.

  2. Teemme yhteisönä triariperjantain agendojen aiheet ja priorisoinnin - mistä asiasta olisi hyvä sparrata porukalla. Usein esittelijät ja valmistelijat ovat Triarilaisia, kun kiinnostavia aiheita löytyy, mistä on kerrottavaa. Teemulle ja Tuukalle erityinen kiitos siitä, että aina löytyy hyvin valmisteltua sisältöä vaikka vain aihe priorisoitaisiin yhdessä ja muita valmistelijoita ei ilmoittaudu. Lisäksi yhteisten triarimatkojen ja aktiviteettien suunnitteluun löytyy vapaaehtoisia.

  3. Triarilaisten kanssa joka toisena perjantaina vietetty yhteinen vapaaehtoinen vapaa-aika, jota monet priorisoivat vaikka kaikilla on myös paljon muuta sosiaalista elämää. Kirjoitin tämän tekstin Katjan leffateatterin sohvalta triariperjantaina, joka jatkui rapuillallisella, minne kaikkien Triarilaisten puolisot saapuvat illanviettoon. Triariperjantaiden kautta on syntynyt aitoja ystävyyssuhteita, joista voi olla nöyrästi kiitollinen. Ehkä jos lähdin tälle matkalle oppimaan, niin tämä oli ehdottomasti sellainen täysin odottamaton “bonus”, jota en osannut toivoa, mutta mistä olen kaikista kiitollisin.

Comments


bottom of page